„Rohanó világban élünk.”- hangzik el nap mint nap. Rohanunk a munkahelyre, a gyerekért, a boltba. Alig jut időnk magunknak ételt készíteni. Ezért azt esszük, amit „elénk raknak”. Csakhogy legtöbbször már nem a család rakja elénk az ételt, hanem a pékség, a gyorsétterem, a pizzaszállító.

 

De vajon tudjuk, hogy ők milyen alapanyagokból, milyen adalékok hozzáadásával készítik az ételeket?

Szervezetünket nap mint nap olyan sokkok érik, amit elképzelni sem tudunk: a reggeli szappan, tusfürdő, izzadásgátló, parfüm, hajzselé, hajlakk. Aztán a finomított cukorból, lisztből és ízfokozókból álló péksütemény. Utána a szintén vegyszerrel szennyezett kávé és a hormonokkal teli tej.

 

Ebédre általában eszünk valamilyen húst, aminek szintén nem tudjuk az eredetét, mit evett az állat, milyen hormonokat kapott, hogy gyorsan megnőjön. És nem tudjuk, mennyi nátrium-glutamátos leveskockát tettek a levesbe. Utána lecsúszik megint egy kávé vagy egy cukorral, adalékokkal teli desszert.

 

Uzsonnára kíván az ember valami édeset, mivel az üres kalóriatartalmú ebéd után ismét hamar lecsökken a vércukor szintje. Vacsorára pedig vagy rendelünk pizzát, vagy lekapunk a bolt polcáról valami gyorsan elkészíthető ételt, mert egy fárasztó nap után kinek van ereje főzni?

 

Közben párolognak a bútorokból a ragasztóanyagok, a tisztítószerek, belélegezzük a szmogot az utcán, a munkahelyen pedig fújja ránk a „friss” levegőt a régen nem tisztított légkondícionáló berendezés. És akkor még nem beszéltünk arról, mit iszunk. A legtöbben folyadéknak tekintik a kólát, üdítőt, szörpöket, pedig ezek inkább vizet vonnak el a szervezettől. És a cukormentes változatok sem jobbak.

 

Eközben mennyi igazi tápanyagot, gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű pékárut adunk a szervezetünknek?

Aztán csodálkozunk, hogy fáradtak vagyunk már délután. Ezért a reklámok hatására veszünk valamilyen vitamin-kapszulát, és megnyugtatjuk a lelkiismeretünket, hogy tettünk valamit az egészségünkért. Csakhogy ezek a kapszulák további kemikáliákat tartalmaznak, nem beszélve a fejfájás-csillapítókról, amit nap mint nap beveszünk.

Aztán jön az allergia, a hajhullás, migrén. Ezekre szintén kínálnak megoldást a reklámok.

 

De tényleg az a jó termék, amit reklámoznak? Miért hisszük el, amit tévében hallunk? Hisz az orvos helyett színész beszél! És vajon mivel gátolja az izzadást 24 órán keresztül az az izzadásgátló?

Szeretnénk felnyitni az emberek szemét, hogy ne higgyék el amit a reklámokban hallanak, és nézzenek a termékek mögé. Olvassák el, mi van a cimkén. Ne higgyék el, hogy azért drága egy termék mert jó, hanem mert a reklámot is a fogyasztónak kell kifizetni.

 

Ha egészségesen táplálkozunk, bio-, natúr- és adalékanyag-mentes termékeket fogyasztunk, megelőzzük a további betegségeket, gyermekeink kevesebbet hiányoznak az iskolából, nekünk kevesebbet kell táppénzre menni, és idős korunkban sem kórházról kórházra kell járni, hanem foglalkozhatunk unokáinkkal és a családdal.

 

Ebben szeretnénk honlapunk látogatóinak segíteni fógyókúrás, méregtelenítési, lúgosító tanácsokkal, receptekkel, hasznos információkkal és ügyfélszolgálatunkkal.